Αλεξάνδρα ΚορδόσηΣυμβουλευτική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA.,BSc.,Pg.Cert.)
Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων και της Βρετανικής Ένωσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (BPS, HCPC), Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP), Μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA), Υπό πιστοποίηση Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια από το Yalom Institute (USA) και το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ).

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική θεραπεία έχει στόχο την αλληλεπίδραση των μελών στο «εδώ και τώρα», δίνοντας τη δυνατότητα να διερευνήσει κανείς σε ένα ασφαλές πλαίσιο, τον εαυτό του (ενδο-προσωπικό επίπεδο), τη σχέση του με τα άλλα μέλη (διαπροσωπικό επίπεδο) και τη σχέση του με την ομάδα ως όλον (επίπεδο γκρουπ σαν όλον).

Στην ομαδική ψυχοθεραπεία συμμετέχουν περίπου 6-12 μέλη σε εβδομαδιαίες συνεδρίες διάρκειας 90 λεπτών, με τη καθοδήγηση συνήθως δύο εισηγητών ομάδας. Το Διαπροσωπικό Μοντέλο Ομαδικής Θεραπείας που εφαρμόζεται έχει αναπτυχθεί από τον Αμερικανό Υπαρξιακό Ψυχοθεραπευτή, καθηγητή Ψυχιατρικής και Συγγραφέα Irvin Yalom και αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο και σύγχρονο μοντέλο ομαδικής ψυχοθεραπείας στην Αμερική. Η ομαδική θεραπεία έχει πολλαπλά ψυχοθεραπευτικά οφέλη για τους συμμετέχοντες σύμφωνα με το Yalom (2006), όπως την ενστάλαξη ελπίδας, το αίσθημα της καθολικότητας και ανήκειν, τη μετάδοση πληροφοριών, την αλτρουιστική προσφορά, την διορθωτική ανασύσταση της πρωτογενούς ομάδας της οικογένειας, την ανάπτυξη τεχνικών κοινωνικοποίησης και την παροχή προτύπων μίμησης.

english version