Αλεξάνδρα ΚορδόσηΣυμβουλευτική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA.,BSc.)

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Βιογραφικό της Αλεξάνδρας Κορδόση

Αλεξάνδρα Κορδόση

Η Αλεξάνδρα Κορδόση ξεκίνησε τις σπουδές της το 1998 στο Ελληνοβρετανικό κολλέγιο της Αθήνας και συνέχισε την εκπαίδευση και ειδίκευση της στη M. Βρετανία όπου παρέμεινε για πέντε έτη. Το πρώτο της ακαδημαϊκό πτυχίο bachelor (BSc. Hons Psychology) της απενεμήθη από το Middlesex University του Λονδίνου το 2001. Στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσιο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (Pg.Cert. in Systemic Family Therapy), στο University of London, Birkbeck College σε συνεργασία με το βρετανικό Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας (IFT). Αργότερα ειδικεύτηκε στη Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, παρακολουθώντας διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στο Regent's College, London (ΜΑ. in Psychotherapy and Counselling) το οποίο της απενεμήθη από το City University, London,το 2005. Παράλληλα, εργάστηκε στα πλαίσια πρακτικής ως ψυχοθεραπεύτρια σε κρατικό δημοτικό σχολείο (Daubeney Primary School, Hackney, London) και σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό μακροχρόνιας ψυχοθεραπείας ενηλίκων (Highbury Counselling Center: Islington Continuing Counselling Project).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρακολούθησε το 2006 ετήσιο σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα έκανε πρακτική άσκηση στο τμήμα βραχείας ψυχιατρικής νοσηλείας γυναικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Μεταξύ 2012-2014 εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη Θεραπεία Αποκατάστασης Τραύματος (Trauma and PTSD Recovery Certification Program) και στη Θεραπεία Διαχείρισης Πένθους (Grief Support Certification Program) από την Καναδέζικη εταιρεία Taking Flight International. Το 2015, παρακολούθησε ένα ακόμη έτος εκπαίδευσης στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας ΣΚΕΨΥΣ. Επί του παρόντος τελεί υπό πιστοποίηση Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια, έχοντας ολοκληρώσει τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εφαρµοσµένης και Θεωρητικής Ειδίκευσης στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναµικά της Οµάδος, στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Στο ίδιο Ινστιτούτο από το 2022 είναι Δόκιμο Τακτικό Μέλος και από το 2023 Διαδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης στις Κλινικές Δεξιότητες µε βάση τη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εφαρµοσµένης και Θεωρητικής Ειδίκευσης στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναµικά της Οµάδος.

Στην επαγγελματική της διαδρομή έχει εργαστεί σε διάφορες δομές με ενήλικες και παιδιά, όπως συμβουλευτικά με εφήβους στους "Γιατρούς του Κόσμου", ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, ζεύγους και Οικογένειας στο "Εργαστήρι Ανάπτυξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας ΑΡΓΩ", ως θεραπεύτρια παιδιού με αυτισμό στο "Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας", ως ψυχολόγος / ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας και Ψυχικών Διαταραχών Ιδιώτη Ψυχίατρου (Αλέξανδρος Ρομποτής), ως συντονίστρια εκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων με ομάδες παιδιών στην εταιρεία "ΔΡΩ" και ως μεταφράστρια / εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο “Κεντρο Εκπαίδευσης και Θεραπείας Δίοδος”.

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων και ζεύγους και τα τελευταία έτη επιπλέον ως ψυχοθεραπεύτρια ομάδας με βάση τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση και το διαδραστικό μοντέλο Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά I. Yalom. Ενσωματώνει στη πρακτική της τεχνικές Οικογενειακής Θεραπείας ή βιωματικές τεχνικές Τραυματιοθεραπείας, ανάλογα με τις εκάστοτε θεραπευτικές ανάγκες. Είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (BPS / Memb. No: 156537) και πιστοποιημένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος από το Βρετανικό Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (HCPC / Memb. No: PYL31698). Επιπλέον είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραεπείας (IARPP) και της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA).

Στα πλαίσια συνεχιζόμενης κατάρτισης, ενημερώνει τακτικά τη πρακτική της παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και βιωματικά εργαστήρια, γύρω από τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση, την Ομαδική Ψυχοθεραπεία, τη Θεραπεία Οικογένειας και τη Θεραπεία Τραύματος. Περισσότερο, στα πλαίσια μίας ηθικής πρακτικής ψυχοθεραπείας, βρίσκεται η ίδια σε συνεχή προσωπική ψυχοθεραπεία και εργασιακή εποπτεία με πιστοποιημένα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

english version